Odpowiedz do: Najtańszy operator zagraniczny na cały świat
Główna › Forum telekomunikacyjne › Pozostali operatorzy telekomunikacyjni › Najtańszy operator zagraniczny na cały świat › Odpowiedz do: Najtańszy operator zagraniczny na cały świat
Cześć! Witam serdecznie na forum.
Postawiłeś trudne pytanie, ponieważ jeśli chodzi o kraje Ameryki Południowej i Afryki mocny nie jestem 🙁 Międzynarodowi operatorzy komórkowi oferujący tanie połączenia międzynarodowe (Lycamobile, Lebara…) nie działają na wymienionych przez Ciebie kontynentach, nie mają więc specjalnych ofert jeśli chodzi o te właśnie kierunki.
Gdyby chodziło o dzwonienie, to pierwsze co przychodzi mi na myśl to Skype, który – jeśli miałby być używany koniecznie w telefonie – musiałby być połączony z zakupem karty SIM jednego z lokalnych operatorów i wykupienia jakiegoś pakietu internetowego + ewentualnego doładowania konta Skype. Trudno znaleźć obecnie coś tańszego od oferty TaniRoaming.pl. Nie wiem też, w których krajach przebywasz najczęściej, ceny w ofercie TaniRoaming są różne. Problem pojawia się przy odbieraniu połączeń.
Wydaje mi się, że najtańszym rozwiązaniem byłoby przejście na numery operatorów lokalnych oraz skorzystanie z dostępnych aplikacji, które pozwalają obniżyć ceny rozmów międzynarodowych. VoIP również jest tu dobrym rozwiązaniem. Jeśli napisałbyś, na których krajach zależy Ci najbardziej, myślę że mógłbym pomóc lepiej.
e-mail: jacek(@)mvno-gsm.pl