Odpowiedz do: Najtańszy operator zagraniczny na cały świat
Główna › Forum telekomunikacyjne › Pozostali operatorzy telekomunikacyjni › Najtańszy operator zagraniczny na cały świat › Odpowiedz do: Najtańszy operator zagraniczny na cały świat
Ciężko mi powiedzieć na jakich krajach bo kręcę się po prawie całym świecie i nie zawsze mogę kupić lokalną kartę i mam dostęp do internetu żeby korzystać ze skypa. Oczywiście kiedy mogę to tak robię ale zdarza się że w niektórych krajach jest blokada na usługi Voip albo jakość internetu jest tak tragiczna że ledwo się ładują strony lub ceny są zabójcze.
Mogę być przykładowo kilka dni w Brazylii a za tydzień miesiąc w USA, mogę też nie być rok/dwa w tych krajach tylko „latać” po Europie albo Afryce. Według mnie najbardziej optymalnym dla mnie wyjściem będzie karta z taniegoroamingu + travelsim z wykupionym polskim numerem lokalnym i opłatą w większości krajów około 60 groszy za minutę odebraną. Dzwoniąc na travelsim płaci się jak za połączenie do Estonii. Wszystkie Estońskie bramki Voip które znalazłem oferują najtaniej 85-90 groszy za minutę, przy wykupieniu usługi numer lokalny dostaję Polski prefiks ale za odebrane połączenie płacę podobnie. Przy rozmowach kilkanaście/ąt minut dziennie stanowi to niezłą sumę dlatego szukam tańszej alternatywy.