Odpowiedz do: Vectone Mobile Polska – pierwsze wrażenia
Główna › Forum telekomunikacyjne › Sieci MVNO › Vectone Mobile Polska – pierwsze wrażenia › Odpowiedz do: Vectone Mobile Polska – pierwsze wrażenia
Witaj na forum.
Ad. 1
Na dzień dzisiejszy nie ma możliwości przeniesienia numeru do Vectone, nie ma też jasnego terminu podanego przez operatora kiedy można się tego spodziewać. Operator zapowiedział, że „wkrótce” będzie taka możliwość, ale nic poza tym.
Ad. 2
Internet Vectone Mobile nie działa w LTE. Prędkość jest ograniczona i tu nie jestem pewien, czy do 2 czy 3 Mb/s (może ktoś z Użytkowników pomoże?). Ale przynajmniej u mnie internet działa bardzo stabilnie, mam niemal zawsze ok 2 Mb/s (na odległej wsi).
Ad. 3
Lejka nie ma, po wykorzystaniu pakietu opłaty prawdopodobnie zostaną naliczone zgodnie z cennikiem. Niestety jeszcze nie przetestowałem, czy podobnie jak to było w Lebara Mobile w przypadku pakietów na rozmowy, pakiet odnowi się automatycznie już po wykorzystaniu dotychczasowego, ale jestem prawie pewien, że niestety nie. Pakietów na rozmowy w kraju w Vectone Mobile (korzystałem z pakietu 15 minut za 1 zł) nie mogłem aktywować kilku jednocześnie, nawet po wyczerpaniu aktywnego. Musiałem czekać do czasu auto-odnowienia się dotychczasowego.
Ad. 4
Rozmowy w pakietach i poza nimi rozliczane są minutowo.
Pozdrawiam!
e-mail: jacek(@)mvno-gsm.pl