Odpowiedz do: Vectone Mobile Polska – pierwsze wrażenia
Główna › Forum telekomunikacyjne › Sieci MVNO › Vectone Mobile Polska – pierwsze wrażenia › Odpowiedz do: Vectone Mobile Polska – pierwsze wrażenia
To raczej nie wina braku antenki, czyli zasięgu, a raczej przepustowości sieci i samej infrastruktury, która na prowincjach nadal niestety jest jaka jest. Nie ma znaczenia to, że przemieszczę się pod sam nadajnik. Od zawsze najlepiej działał tu T-Mobile, jednak tamtejsze ceny nie należą do mocno konkurencyjnych. Póki działa Vectone (stabilne 2 Mb/s mi wystarczają spokojnie) przy tym zostanę, cena 20 zł za 7 GB jest bardzo atrakcyjna na tle konkurentów 🙂 Lycamobile działa dużo, dużo wolniej, max 1 Mb/s z wysokimi pingami.
Internet mobilny Vectone, przynajmniej u mnie, działa naprawdę bez zarzutu, traktuje mnie jednak jak użytkownika zagranicznego, ale poza dopasowaniem reklam kontekstowych nie zauważam tego. Prędkość jest stała i nie zależy od pory dnia, jest porównywalna do tego, co osiągam w T-Mobile z tą różnicą, że jest dużo taniej 🙂 Ponadto nie przerywa, nie wyrzuca z sieci 3G, co było częstym zjawiskiem choćby w Orange 😉
e-mail: jacek(@)mvno-gsm.pl